Tiedote


KANGASALAN VEDEN YLEISET TOIMITUSEHDOT SEKÄ LIITTYMIS- JA KÄYTTÖSOPIMUKSEN SOPIMUSEHDOT MUUTTUVAT 1.1.2025

Kangasalan Vesi -liikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt 22.8.2024 (§ 43) uudet yleiset toimitusehdot sekä liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot, joilla korvataan aiemmat sopimusasiakirjat kokonaisuudessaan. Uudet ehdot tulevat voimaan 1.1.2025.

Vesihuoltolain sekä maankäyttö- ja rakennuslain muutokset astuivat voimaan 1.9.2014. Muutosten jälkeen Vesilaitosyhdistys (VVY) laati mallin vesihuoltolaitoksen yleisistä toimitusehdoista sekä liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdoista, jotka vastaavat vesihuoltolainsäädännön muutoksia. Mallit on valmisteltu yhteistyössä Suomen Kuntaliiton ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa, ja Vesilaitosyhdistyksen hallitus hyväksyi päivitetyt suositukset vuonna 2015.

Kangasalan Vedellä on vesihuoltolaitoksen ja liittyjän välisinä sopimusasiakirjoina vielä käytössä aiempiin sopimusmalleihin perustuvat Yleiset toimitusehdot vuodelta 2008 sekä Sopimusehdot vuodelta 2006. Kangasalan valtuusto vahvisti nämä asiakirjat 14.11.2005 (§ 120) ja 13.10.2008 (§ 92).

Muutoksen myötä uusissa ehdoissa otetaan aiempaa paremmin huomioon sopimustekniset seikat, kuten vedenkulutuksen etäluenta sekä vesihuoltolain 6. luvun säännökset palvelun keskeyttämisestä, virheistä, hinnanalennuksista ja vahingonkorvauksista. Lisäksi huomioidaan vesihuoltolain 23 § säännökset sopimuksen muuttamisesta. Kuten aiemminkin, yleisissä toimitusehdoissa kuluttajalla viitataan asiakkaaseen, joka on kuluttajansuojalaissa tarkoitettu luonnollinen henkilö. Asiakkaalla viitataan kiinteistön omistajaan, haltijaan tai muuhun osapuoleen, joka on vesihuoltolaitoksen sopijapuoli.

Kangasalan Veden päivitetyt yleiset toimitusehdot sekä liittymis- ja käyttösopimuksen sopimusehdot löytyvät täältä